I år är det 100 år sedan August Strindberg dog. Till hans ära plockar jag fram ett arbete ur arkivet. Under min studietid spenderade jag 4 veckor på kungliga Operans tapetserarverkstad. En inspirerande praktikplats för den kulturintresserade som dessutom gav nyttiga erfarenheter av att arbeta med stora mängder tyg samt svåra material. Även om allt är mycket större i Operans Tapetserarverkstad så är det ändå samma typ av samarbete mellan Kund (regissör) och Tapetserare. Det handlar om att få en vision att fungera praktiskt. För Du vet väl att Tapetseraren inte bara klär om möbler? Vi kan ändra, lägga till och dra ifrån för att ge möbeln ett nytt utseende.

Under mina veckor fick jag ansvaret för ett eget projekt. Att tillverka en matta till uppsättningen av Eugène Ionescos pjäs Stolarna på Strindbergs Intima Teater. I jämförelse med Operan är Strindbergs Intima en väldigt liten teater (med tanke på att Operans scen är Sveriges största så är egentligen alla andra scener små). Detta till trots så hade mattan en diameter på 7,5 meter! Som vanligt har jag dokumenterat arbetet i bilder. Titta på bilderna och se en liten del av det stora arbete som ligger bakom en teaterproduktion.