Ibland får man frågor man inte riktigt kan tacka nej till. Som frågan att återvända till tapetserarutbildningen på Träakademien/Mittuniversitetet i Kramfors. Den här gången för att hålla kurs i Rottingflätning för studenterna som går termin 2. En rolig utmaning. För rottingflätning är lite klurigt och inte alla tycker det är lika roligt som jag gör. Men alla studenter klarade kursen med beröm och jag tror att åtminstone några av dom kan tänka sig att i framtiden arbeta med rottingmöbler.

Under mina dagar i Kramfors hade jag turen att tillsammans med Tapetserare från Sveriges Tapetserarmästares Norrlandsförening få besöka examensutställningen med studenternas arbeten. Både Snickare och Tapetserare som ägnat många timmar av hårt arbete med sina möbler. Jag vet själv vilket slit som ligger bakom ett examensarbete och är full av beundran.

Mina dagar på Träakademien avrundades med att jag höll en informativ och förhoppningsvis peppande föreläsning om företagande och vardagslivet som Tapetserare. Roligt att få ta del av studenternas tankar och undringar. Vissa har ett år kvar på sin utbildning andra bara några veckor. Så snart är vi kollegor. Det känns kul att få möjligheten att välkomna nya välutbildade Tapetserare till vårt fina skrå.

Om du är nyfiken på utbildningen kan du läsa mer här. Och vill du veta lite mer om mig och min resa så hittar du det under fliken Om Lindfeldts Tapetseri.