Den vanligaste möbel som kläs om av Möbeltapetseraren måste nog vara stolen. Oftast är det lösa sitsar som kunden själv har monterat loss (tryckt upp ur sin ram eller skruvat loss) innan de kommer in med dem i verkstaden. Har du en äldre stol med en så kallad lös sits så kan dock hela stolen behöva transporteras till Tapetserarverkstaden. Detta då ramen kan blivit lite skev eller att tidigare tyg varit väldigt tjockt  så att det blir en glipa mellan sits och ram. Detta kan vi ju bara se om hela  stolen är på plats i verkstaden.

Lösa stolsitsar är ju inte alltid så kul att dokumentera med kameran. Det blir bara högar av sitsar staplade på varandra. Ibland bara en och ibland över 100!

Men en stol kan ju som bekant se ut på en mängd olika sätt. Den kan ha en klädd rygg, en lös dyna eller fast sits med band. Här följer några exempel på stolar som passerat tapetserarverkstaden och som klätts i en variation av tyger. Vill du ha hjälp att klä om dina stolar så mejla en bild på hur just din stol ser ut så återkopplar vi med en prisbild. Välkommen!