Det kan vara lite klurigt att vara Tapetserare.

Lite då och då dyker det upp saker i min verkstad som jag inte riktigt vet hur jag ska attackera. Det kan handla om en liten detalj eller om hel stoppning. Det är i just dessa stunder som det är extra roligt att vara Tapetserare. Det låter säkert konstigt men vad jag menar är att själva problemlösningen är en fröjd. När jag får lägga pannan i djupa veck och rada upp alla mina kunskaper. Från denna hylla av erfarenheter plockar jag sedan ihop alla ingredienser till jag funnit det perfekta receptet.

För som Tapetserade är det mycket pysslande och fixande. Den ena möbeln är inte den andra lik. Inte ens möbler av samma modell är garanterat lika varandra. Det är en av anledningarna till att det är så svårt för oss att svara på frågan vad det kostar att klä om en soffa. För om Du tänker efter, hur många modeller av soffor har Du inte sett? Så för att få ett så bra svar på frågan som möjligt så behöver Tapetseraren få se möbeln. Helst vill vi ju såklart få klämma och känna, liksom ta reda på vad som försiggår där inne, men med en bild kan vi i alla fall få en ganska bra uppfattning om vad som behöver göras.

För sen är det ju så att en helt ny värld kan öppna sig när man tar bort den gamla klädseln. En helt fantastik värld av gömda, glömda och borttappade saker. Kanske en signatur av en tidigare Tapetserare som avslöjar just din möbels historia. Men mer om det en annan gång…

2 kommentarer

 1. Hej jag gör ett projekt i skoln om tapetserare inom hantverkaryrket, jag har några frågor om just ditt yrke.
  1: Vad är det roliga med att tametsera möbler ?
  2: Är det svårt?
  3: Hur länge jobbar man på dagarna och vilka dagar ?
  Det skulle vara mycket roligt om du kunde svara tillbaka MVH Sandra Hansson

  • Lindfeldts Tapetseri

   13 oktober, 2010 kl. 21:20

   Hej Sandra,
   Tack för dina frågor. Jag har skickat ett mail till dig med svar på frågorna. Lycka till med ditt skolarbete.
   /Annika